Для чого потрібна легалізація документів

Документи, які видані в Україні, дійсні лише її межах. Вони відповідають законодавчим вимогам та нормативам. Щоб використати свідоцтво про народження або диплом про освіту в іноземних державах, необхідно пройти процедуру легалізації. Це процедура, після якої вони набувають юридичної сили на території іншої країни. Основна її мета полягає у можливості надавати їх у судові та державні органи.

Легалізація документів потрібна у таких випадках:

  • навчання у дошкільній установі, школі чи вузі;
  • влаштування на роботу в іншій країні;
  • переїзд на місце проживання за кордон;
  • оформлення купівлі-продажу в інших країнах;
  • реєстрація шлюбу з іноземним громадянином за кордоном;
  • ведення зарубіжного бізнесу;
  • отримання спадщини на майно, що знаходиться в іноземній державі.

Важливо, щоб легалізація ваших документів була виконана за всіма правилами. Бюро перекладів ABC Center пропонує письмовий переклад документів на більш, ніж 100 іноземних мов, надає консультації та усі необхідні послуги з підготовки документів для використання їх за кордоном. Усе буде зроблено із дотриманням стандартів та правил підготовки документації. Детальніше про послуги, терміни очікування та ціни можна дізнатися на іх сайті https://abc-lviv.com.ua/.

Основні види легалізації документів

Залежно від вимог легалізація документів здійснюється за однією із двох схем:

Проставляння апостилю. Це спеціальний штамп, який має єдиний формат і який підтверджує дійсність підпису чи печатки на документі. Апостилювання використовується у країнах, які підписали Гаазьку конвенцію.

Консульська легалізація проводиться, якщо країна не входить до списку країн-учасниць Гаазької конвенції. Це складна процедура, бо потрібно звернутися відразу в декілька органів, і виданий документ буде дійсним лише на території країни, для якої здійснювалася легалізація.

Консульська легалізація потребує бездоганної та повної підготовки документів. Важливо зробити якісний переклад, надати повний комплект документації. Тому необхідно передати документи на переклад до фахівців із високою кваліфікацією.

Апостиль знадобиться на такі документи:

  • витяг торгового реєстру;
  • документи, надані судами — рішення, що набули чинності, вироки у кримінальних справах;
  • документи, затверджені та завірені у нотаріуса;
  • переклади, виконані судовим чи незалежним перекладачем;
  • офіційні документи, одержані від органів влади.

Легалізація документів — важливий процес, що вимагає професійної участі. Фахівці ABC Center у Львові послідовно та правильно виконають роботу. У результаті документи можна подати до офіційних органів різних країн для отримання ВНЖ, ПМП, громадянства чи оформлення бізнесу.

Легалізація будь-яких документів – складна процедура, яка відрізняється безліччю нюансів. Помилка чи неточність може призвести до того, що доведеться повертатися з іншої країни до заміни документів. Тому завжди звертайтесь до професіоналів, щоб зберегти свій час, нерви та гроші.

Світлана для www.poznaysebia.com