Як підготуватися до 1 вересня

Наближається 1 вересня, і всі батьки майбутніх першокласників відчувають приємне хвилювання: купують дитині гарний ранець, шкільну форму, канцелярське приладдя. Дитина готується стати учнем, вирушаючи в свій перший в житті клас і готуючись сісти за парту.

Якщо раніше від майбутніх першокласників було потрібно лише знати букви і рахувати до десяти, то зараз вимоги змінилися. З дітьми проводять спеціальні тести і співбесіди. Коли все це залишається позаду, батьки беруть дітей за руку і відводять в школу.

Щоб пробудити в дитині інтерес до занять, треба частіше що-небудь розповідати йому про шкільне життя. Розкажіть дитині, яким прекрасним була ваша перша вчителька і яких вірних друзів ви зустріли під час навчання у школі.

Шкільне приладдя краще купувати разом. Нехай дитина вибере зошити, на обкладинках яких будуть улюблені герої казок і пенал з Гаррі Поттером. Вчитися з казковими друзями набагато приємніше. До речі, можно в інтернеті замовити підручники та нові зошити для 3 класу. Покажіть дитині, як треба збирати портфель і які приналежності класти в пенал.

Поясніть, що до підручників треба ставитися дбайливо. Не забудьте також покласти йому в портфель сніданок. Крім того, треба кожен день брати з собою сумку зі змінним взуттям. Також можна захопити пару плюшевих іграшок. Якщо доводиться носити занадто багато підручників, дитина може домовитися з сусідом по парті, що кожен з них буде брати з собою тільки половину. Однією книги на двох їм цілком вистачить.

Як відзначити перший вересня? Найкраще, якщо це буде походом в кафе. Також можна прогулятися по парку. Деякі відзначають свято вдома, треба лише купити печиво, торт і газовану воду.

Щоб вранці встигнути зібратися, треба заздалегідь розпланувати час. Його повинно вистачити, щоб вмитися, поснідати і зібратися. Дитині краще всього дати з собою коробочку соку, печиво і фрукти. Також йому необхідно мати при собі серветки. Відразу після школи виконувати домашнє завдання не рекомендується. Дитині потрібно спочатку відпочити. Батьки не повинні робити за дитину уроки. Вони повинні лише перевірити, чи приготував він домашнє завдання. Для того щоб дитина орієнтувався в часі, треба поставити «напоминалку» в мобільному телефоні.

У перший рік навчання записувати дитину в гурток небажано. Краще почекати, поки пройде процес адаптації. Коли учень звикне до шкільного життя, можна подумати і про гуртки.

Светлана, www.poznaysebia.com