Секретні прийоми ефективного вивчення іноземних мов

Життя сучасного прогресивного українця вже неможливо уявити без глибоких знань, як мінімум, однієї іноземної мови, оскільки в XXI столітті вже замало просто отримати диплом та поставити його на поличку, щоб припадав пилом.

Звичайно, якщо у вас на меті отримувати дві мінімальні зарплати та проводити відпустку kbit в Україні, то ви можете не гаяти час та закрити дану статтю. Але якщо ваші амбіції вимагають від вас перманентного внутрішнього розвитку та досягнення нових вершин, то щоденне поглиблення знань іноземних мов є вашою козирною картою як на ринку праці, так і в особистому житті.

Які ж вони, секретні прийоми ефективного вивчення іноземних мов, які стануть в нагоді амбіційному українцю?

Кооперуйте з носіями іноземних мов!

Пам’ятаєте вашого вчителя іноземної мови у школі або університеті? Я так. Це, зазвичай, покоління Радянського Союзу, яке вже, будьмо відвертими, давно не на одній хвилі з новим просунутим generation! Сьогодні носії іноземних мов буквально знаходяться з вами в одній кімнаті, оскільки онлайн-навчання через Skype вже звична справа. Наприклад, інтернет надає вам можливість обирати носіїв мов з різних куточків нашої планети! Живе спілкування з носіями мов ефективно вчить вас сприймати мову, відчувати її та активно використовувати свій словниковий запас, оскільки ви – єдиний учень, якому не вдасться тихенько відсидітись на останній парті.

Онлайн-навчання – вихід для молодих мам у декреті та заклопотаних бізнес-людей

Особисто я знаю людей, які мають на меті вивчити іноземну мову, проте, з огляду на обставини в житті – декрет або занадто високу зайнятість – просто не можуть собі дозволити ні витрачати в сукупності три години на дорогу в традиційну мовну школу та додому, ні підлаштовуватись під її робочі години. Сьогодні це вже не перешкода. Зареєструвавшись на онлайн-платформах з вивчення іноземних мов, ви можете обирати зручний для вас (!) і час проведення уроку, і тематику, яка вас цікавить. Приймаючи до уваги часові пояси на нашій прекрасній планеті, ви можете собі обрати вчителя, для прикладу, з Ванкуверу та «прийти на заняття» хоч о другій годині ночі, поклавши ваше маля спати.

Мнемотехніка приходить на допомогу!

Для тих, хто ще не в тренді: мнемоніка позначає всю сукупність правил і прийомів, які полегшують запам’ятовування великої кількості фактів шляхом утворення додаткових асоціацій, а термін мнемотехніка трактується як практичне застосування методів, визначених в даній конкретній мнемоніці. Чим більший у вас вокабуляр, тим швидше ви почнете вільно спілкуватись. Будуйте не тільки звичну Римську кімнату – будуйте вулиці, проспекти, міста з асоціацій! При цьому, ваші асоціації повинні бути гостроемоційними, абсурдними, смішними, безглуздими тощо.

Обирайте для себе найоптимальніші рішення в процесі вивчення іноземних мов та діліться своїми секретами з нами!

Светлана, www.poznaysebia.com