Навіщо дитині потрібні IT курси по програмуванню

Педіатри, педагоги та психологи говорять про те, що треба обмежувати час, який діти проводять перед комп’ютером, гаджетами та телевізором, тому у багатьох батьків виникає резонне питання «Навіщо водити дітей на курси програмування, може краще на спорт?».

Справа в тому, що цифровізація світу створює зовсім інші умови життя, ніж були у старшого покоління і навіть у покоління, яке закінчило школу наприкінці 90-х. Для дітей, які ростуть зараз, уміння володіти IT стане мало не такою ж необхідною навичкою, як уміння читати чи рахувати.

Експерти підтверджують, що жодна велика компанія у світі зараз не обходиться без фахівців з комп’ютерних технологій, і в майбутньому ця тенденція лише зростатиме. Таким чином, обравши зараз курси програмування для дітей, батьки закладають основу для благополучного майбутнього своєї дитини.

На сайті онлайн школи Robocode https://robocode.ua/ ваша дитина може почати проходити курс по створенню сайтів та розробки ігор.

Яку користь отримає дитина від навчання:

  • зростання успішності в школі;
  • навички програмування нададуть дитині впевненісті у собі;
  • дитина звикає вчитися із задоволенням;
  • навички программування в майбутньому можуть приносити високу заробітню платню;
  • вміння працювати у команді, що виконує один проект;
  • вміння ставити цілі та досягати їх.

програмуванню

Чому саме змалку?

Дитинство – це сприятливий період навчання у принципі. Саме у віці від 7 до 14 років навчання  проходить особливо продуктивно, тому навіть такі дисципліни, які багатьом дорослим здаються важкими, дитині найчастіше освоїти простіше.

Курси програмування для дітей розвивають логіку. Завдяки цьому дитині буде легше освоювати й інші точні дисципліни, такі як математика, фізика чи хімія. Тому можна стверджувати, що таке навчання сприятиме підвищенню успішності у дитини загалом.

У якому віці можна розпочинати?

Перші кроки в цьому напрямку можна робити вже з 7 років, поступово навчаючись через ігри, що розвивають, а з 10 років можна починати навчання вже безпосередньо кодуванню. Вибір сфери для практики різноманітний – робототехніка, додаткові модулі готових сайтів, якісь прості програми. Головне зрозуміти, що подобається самій дитині та розвивати вже безпосередньо її таланти.

школі

Чому не у школі?

Відповідь очевидна – нестача кваліфікованих фахівців. Звичайні уроки інформатики навіть у школах столиці – це, як правило, робота з готовими продуктами, наприклад, Microsoft Office, або досить застарілі мови програмування. Технічна оснащеність багатьох шкіл також бажає кращого, а велика кількість дітей у класі, швидше за все, не дасть можливості приділити увагу всім.

Курси програмування для дітей у цьому плані вигідно відрізняються. Групи на таких заняттях, як правило, невеликі, педагоги більше зацікавлені в результатах своїх учнів, напрями IT сфери набагато різноманітніші, до того ж кваліфікація фахівців значно вища.

Світлана, www.poznaysebia.com